Työnantajille

Työnantaja! Haluatko tarjota nuorelle työ- tai harjoittelupaikan?

Ota yhteyttä Töihin-tiimimme asiantuntijoihin ja kerro, millaisia tarpeita sinulla on. Ohjaamo Espoon kautta sinun on mahdollista saada motivoituneita nuoria erilaisiin tehtäviin. Autamme sinua myös työllistämisen tukivaihtoehtojen ja byrokratian kanssa sekä yhteydenpidossa TE-palveluihin.

Yritysyhteistyöstä Ohjaamossa vastaavat asiantuntijat Pie Hagström puh. 040 126 7562 ja Jens Kirkland puh. 040 126 7491.

Yhdistyksen, seuran ja järjestön edustaja – Tule mukaan yhteistyöhön ja tarjoa nuorelle pienimuotoisia työtehtäviä!

Oletko kuullut Work Pilotsista? Se on lyhytkestoisten ja pienimuotoisten keikkatöiden suorittamista varten perustettu mobiilipalvelu. Kyseessä on älylaitteella toimiva sovellus, mikä yhdistää kätevästi työntarjoajat ja työntekijät toisiinsa. Sovelluksen avulla nuoren on mahdollisuus kerryttää työkokemustaan ja saada palautetta tekemästään työstä. Työntarjoaja saa puolestaan työtehtävään tekijän. Työntarjoaja voi itse valita hakijoiden joukosta tehtävään sopivimman tekijän.

Espoon kaupunki on lähtenyt mukaan uudenlaiseen työllistämiskokeiluun yhdessä Work Pilotsin kanssa. Kaupunki haastaa yrityksiä, yhdistyksiä ja kotitalouksia mukaan tarjoamaan nuorille lyhytkestoisia keikkatöitä helppokäyttöisen Work Pilots-sovelluksen kautta. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Ohjaamo Espoon kanssa ja yhteistyötä hallinnoidaan ohjaamon kautta.

Espoon kaupunki lahjoittaa 200 ilmaista tuntia keikkatyötä espoolaisille yhdistyksille, seuroille ja järjestöille! Tämä tarkoittaa sitä, että voitte saada ilmaiseksi nuoren/nuoria tekemään teille keikkatyötä ja samalla kokeilla sovelluksen käyttöä turvallisesti. Löytyisikö teiltä siis esimerkiksi mapitusta, kopiointia, markkinointia, siivousta, opastusta, ulkoilua tai muita helppoja, kiinnostavia ja nuorille sopivia tehtäviä?

Mikäli teidän yhdistyksenne, seuranne tai järjestönne haluaa saada käyttöönsä kaupungin maksamia työtunteja ja työllistää reippaan nuoren, ilmoitathan toiveesta Ohjaamo Espooseen osoitteeseen riikka.siniluoto@omnia.fi 12.12.2016 mennessä. Ilmoitathan myös alustavasti kuinka monesta työtunnista olette kiinnostuneet, eli kuinka moneksi tunniksi teillä voisi olla tarjota yhdelle tai useammalle nuorelle töitä. Jo mahdollisuus työllistää nuori yhdeksi tunniksi riittää! Tuo 200 tuntia on toimijoiden yhteisessä käytössä ja jaetaan tasapuolisesti mukaan lähteneiden yhdistysten kesken. Nopeus on tässä valttia! Yhdistyksille ilmoitetaan 16.12 mennessä kuinka monta tuntia he saavat käyttöönsä.

Work Pilots-sovellusta on pilotoitu eri puolilla Suomea. Vastaava kokeilu on meneillään myös mm. Kotkassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Huittisissa ja Tampereella. Nuoret ovat lähteneet hyvin mukaan. Esimerkiksi Kotkassa kahden tunnin haravointityö keräsi 37 hakijaa.

Keikkatyön suorittava nuori saa tekemästään työstä tehtävästä 10€/tunti. Normaalitilanteessa, eli tämän työllistämiskokeilun ulkopuolella työntarjoaja maksaa nuoren työllistämisestä 12,90 € + alv eli 16€/tunti. Work Pilots-palvelu huolehtii työkorvausten ja muiden maksujen hoitamisesta. Työllistämiskokeilun aikana teille ei siis kuitenkaan synny kustannuksia.

Erityisesti nuorten työelämään tutustumista ja työelämävalmiuksia edistävään kokeiluun halutaan lähteä mukaan Espoossa nuorten hankalan työllisyystilanteen vuoksi. Monelta nuorelta puuttuu vielä ensimmäinen työkokemus ja kesätyöpaikkojen määrä on rajallinen. Vuoden vaihteen jälkeen kesätyötä aletaan jälleen hakemaan. Work Pilotsin avulla nuori voi saada ensimmäisen työkokemuksensa ja parantaa mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla. Kyseessä on yhteiskunnallisesti ja alueellisesti tärkeä asia. Lähdettehän tekin siis mukaan kokeiluun?

Lisätietoa Work Pilotsiin liittyen löydätte täältä: www.workpilots.fi

Kotkan hyviin kokemuksiin voitte tutustua täällä: http://www.kotka.fi/asukkaalle/ajankohtaista_kotkassa/101/0/haravointia_kaksi_tuntia_37_nuorta_hakijaa